Надежда от Сиатъл напусна “Фермата”

Мария от Палма де Майорка с убедителна победа в 4 от 5 битки

Най-емоционалният дуел от втори сезон на “Фермата” започна и завърши със сълзи. В неделя вечерта две силни жени показаха своята воля, но и емоциите си и трогнаха всички със силата на духа си. Макар да живеят извън родината си Надя и Мария се чувстват дълбоко свързани с България и с участието си във “Фермата” и доказаха, че не са изгубили връзка с корените си. “Дните ми във Фермата са много специални за мен. Ще запомня всичко, което ми се случи тук”, коментира Надя със сълзи на очи в края на дуела. Убедителна победа в третия женски дуел извоюва Мария, която надделя от 4 от общо 5-те битки. 

В първата битка двете се състезаваха, като трябваше да хвърлят зелки в бъчва, след това разбиват тухли, за да откритият в тях ключ, което отваря сандъче с името на виден българин. Качването и слизането се повтаря, докато не свалят и 5-те плочки с различни имена от сандъчето. Накрая трябва да подредят имената според епохата, в която са живели тези видни българи. Ади не успява да назове нито една епоха вярно, а Мария я победи и с време.

Във втората битка двете трябваше да издоят по 350 грама мляко, а след това да минат по дървена платформа с натоварена количка с пясък и с лопата да пресипят пясъка в кош, поставен върху кантар. Целта е да се пренесат 99 килограма пясък. Всяка преценява колко да пълни количката. Битката бе за време. И двете се справиха за под 10 минути, с разлика 27 секунди в полза на Мария. Третата битка бе тази с Алманаха, където двете отговаряха на въпроси от главите “Домашни занаяти”, “Народни занаяти” и “Традиционни храни”. Битката носи 3 точки, които отново отидоха при Мария. С 6 точки преднина за Мария двете дуелистки влязоха в битка 4 – единствената, в коята Ади успя да надделее над Мария, като се справи по-добре с баланса върху бала със сено, която трябваше да закара на 10 метра до финала. Така резултатът стана 6 на 4 в полза на Мария. В решаващата пета битка, двете минаха по 12 метрово трасе с висящи на въжета стълбове, накрая на което ги чакаха три знаменца, като всяко трябва да бъде върнато до старта. В битката носеща най-много точки победата отново бе на Мария, която успя да мине по стълбовете за малко над 10 минути, при 18.25 минути за Ади. Така, с резултат 11 на 4 Мария извоюва мястото си във “Фермата”, а Надя си взе довиждане със участниците. 

“Така е писано. Паднах от един изключителен играч. Всички сте много специални и заслужавате победата – предпочитам да изляза аз, отколкото вие. Исках да се изправя срещу Мария, защото е силна”, коментира Ади на сбогуване с фермерите.

Какво сподели Ади в прощалното си писмо и кого определи за Фермер на седмицата? Гледайте дейли епизода в понеделник, 17 октомври, 21.00 часа по bTV.

Новини