100 000 лева за зрелищно приключение 100 години назад във времето – само във "Фермата" по bTV

Уникалното за българския ефир риалити шоу ще се излъчи тази година по bTV

Започна подготовката на българската продукция по лиценз на световния телевизионен феномен "Фермата", която ще се излъчи тази година по bTV. Записването за кастинга ще започне след десетина дни, а дотогава ентусиастите, които искат да направят уникално пътешествие назад във времето, могат да се запознаят с особеностите на формата, предизвикал фурор в над 50 държави по света.

Наградата за победителя в първия сезон на новото риалити шоу на bTV, различно от всичко, излъчвано в съвременната българска телевизия, е 100 000 лева.

"Фермата" ще върне 15 ентусиасти 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца без нито едно от удобствата на модерния живот - течаща вода, канализация, електричество, модерни комуникации и дори основни тоалетни принадлежности, без които съвременният живот би бил немислим. Авантюристите ще попаднат в изоставена ферма, а основната им задача ще бъде да й дадат нов живот. За да успеят, те ще трябва да се грижат за земята и животните наоколо. Единственото, което ще имат на масата си за закуска, обяд и вечеря, е това, което ще произведат със собствените си ръце.

Освен вълнуващ социален експеримент и романтично пътешествие назад във времето, "Фермата" е и състезание, в което всяка седмица след зрелищни дуели ще отпадат участниците, по-слабо пригодени за живота отпреди един век. На тяхна помощ ще се притече истински фермер, който ще влезе в ролята на Ментор. Той ще ги съветва в ежедневните им сблъсъци с фермерския начин на живот и ще им дава различни задачи.

Веднъж седмично един от героите в шоуто ще бъде избиран за Фермер на седмицата и ще се ползва със сериозни привилегии - самостоятелна постройка за живеене, с повече удобства от главната къща на фермерите; мигновен имунитет от елиминиране за конкретната седмица; право да избира двама чираци – мъж и жена; централното място на масата за хранене и други.

Избраните Чираци ще живеят в бедняшка колиба, непосредствено до животните. Цяла седмица те ще трябва да слугуват на останалите – да се грижат за прането, почистването, готвенето, сервирането на храната, да вършат най-тежката работа покрай животните и т.н.

Освен с тежките условия на живот, характерен за времената отпреди 100 години, фермерите трябва да посрещат и предизвикателството на Дуелите.

В края на всяка седмица двама участници – единият от двамата чираци и избран от него опонент от същия пол - ще се изправят един срещу друг на Дуел, който ще тества силата, сръчността и фермерските знания на авантюристите. Преди да се изправят един срещу друг, дуелистите ще прекарват последната нощ отделени от групата, в самостоятелни колиби. Участникът, който загуби дуела, напуска фермата завинаги.

"Фермата" е вътрешна продукция на bTV, с изпълнителен продуцент Савина Елисеева от екипа на телевизията. Главен редактор на "Фермата" е Николай Николов.

Повече подробности за правилата на живот във "Фермата" вижте на страница 2>>>

Описание

"Фермата" ще върне 15 българи 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца далеч от пътища и градове, без течаща вода и ток, без удобствата на модерната цивилизация. Животът в изолираната ферма е тежък, но за всички тези, които мечтаят за романтичния живот от миналото, това е шансът да разберат какъв точно е бил той...

За да оцелеят, участниците ще трябва да се научат да се грижат за земята и за животните около тях, тъй като единственото нещо, което ще имат на масата си, е това, което ще произведат със собствените си ръце.
"Фермата" е едно романтично пътешествие назад във времето, но освен това е и състезание, в което всяка седмица, след зрелищни дуели, един участник ще отпада, а победителят ще спечели 100 000 лева.

Менторът

По време на своя престой във фермата участниците ще получават помощ от своя Ментор. Той ще бъде съвсем истински и колоритен фермер, който ще им помага в ежедневните сблъсъци с фермерския живот, ще ги съветва как нещо да бъде направено в случай, че участниците не могат да се справят съвсем сами. Менторът ще дава на участниците основни наставления как да се грижат за животните и за градината, ще им покаже как да облагородят оборите си, ще ги учи на тънкостите на различни занаяти, ще им покаже как сами да си правят хляб, сирене, кашкавал, масло и прочие. Менторът ще има достатъчно богат опит, за да може да дава необходимите съвети за всичко, свързано с живота във фермата.

Освен това, всяка седмица той ще дава на участниците различни задачи, обвързани по тематика с живота във фермата. Успешното справяне с отделните задачи, по един или друг начин, ще подобрява условията във фермата и ще помага на участниците да превърнат живота си там в по-приятно предизвикателство.

Фермер на седмицата

Всяка седмица един от участниците ще бъде избиран за Фермер на седмицата. Той/Тя ще се ползва със сериозни привилегии - ще живее в самостоятелна постройка, в която ще намери повече удобства от главната къща; ще получи мигновен имунитет от елиминиране за конкретната седмица, ще има право да избира двама чираци – един мъж и една жена, ще седи на централно място на масата за хранене, ще разпределя отговорностите по изпълнението на седмичните задачи и цялата останала работата във фермата между останалите участници; ще отговаря за хазната.

Чираците

Избраните чираци ще трябва да се преместят в бедняшка колиба и да живеят в непосредствена близост с животните цяла седмица. Те ще трябва да прислугват на останалите – да се грижат за прането, почистването, готвенето, сервирането на храната, да вършат главната мръсна работа покрай животните и т.н.

Елиминации

Освен предизвикателството за участниците да се справят с тежките условия на живот във Фермата, всяка седмица един от тях ще отпада.

В края на всяка седмица двама участници ще се изправят на дуел един срещу друг.

Как се определят двамата дуелисти?

Участниците във Фермата ще посочват първия дуелист, като това трябва да бъде един от двамата чираци на седмицата – мъжът или жената. Първият дуелист сам избира своя опонент, който трябва да бъде от същия пол. Вторият дуелист пък има правото да избере естеството на самия дуел.

Дуел

Дуелите ще тестват силата, сръчността и фермерските знания на двамата дуелисти. Преди да се изправят един срещу друг, те ще прекарват последната нощ, отделени от групата - в две отделни колиби, където да се подготвят за дуела.

Този, който загуби дуела, напуска фермата завинаги и така, докато накрая не останат само финалистите.

Победителят в първия сезон на "Фермата" в България ще спечели 100 000 лв!

Новини
  • Последни
  • Най-четени