.

Родопска пликета с булгур

Вкусните и неповторими рецепти на стопанката Бети

Продукти:

За плънката с булгур
1 ч.ч. булгур
200 г сирене
5 яйца
150  г масло

За корите
Брашно и вода

С брашно и вода се меси меко тесто, за да се точи лесно. Правят се 5 кори. Най-долната и най-горната трябва да са сурови. Вътрешните трябва да се изпекат на фурна и от двете страни.  Булгурът трябва да се свари и когато изстине да се добави 2/3 маслото заедно със сиренето и яйцата. Сместа се реди върху корите.  По стар обичай баницата трябва да се изпържи с масло върху печката, върху дървена пречка. Първо отдолу, а после както палачинка да се обърне и отгоре. Може да изпечете и във фурната на 200 градуса за около час.

Коментари (0)