.

Медена торта

Вкусните и неповторими рецепти на стопанката Бети

Продукти:

4 яйца
За корите
4 с.л. мед
1 ч.л сода, загасена с 1 ч.л. оцет
1 чаша захар
4 лъжици прясно мляко

За крема:

2 литра прясно мляко
3 с.л. брашно
2 яйца
Чаша и половина захар

В тенджера на котлона се слага меда, захарта, млякото и се бърка 15-20 минути, докато се карамелизира. Махате тенджерата от котлона и добавяте брашното. Бъркате, докато омесите твърдо тесто. Оформят се 8 топки и се точат на отделни кори. Всяка от тях трябва да се изпече във фурната. Кремът се приготвя от 2 литра прясно мляко, 3 супени лъжици брашно, 2 яйца и чаша и половина захар. Полученият млечен крем се разстила върху първата кора, реди се втора, нанася се пак друга и така до края. Престоява 1 денонощие в хладилник. После се украсява по желание или с карамел, настърган шоколад, орехи.

Коментари (0)

Новини