.

За формата

2110872450 snapshot

"Фермата" е вълнуващо телевизионно риалити, излъчвано с грандиозен успех в над 50- държави по света. "Фермата" има доказан международен успех, дължащ се на оригиналността и високото качество на формата.

"Фермата" успя да се наложи у нас като най-българското и най-позитивното риалити в телевизионния ефир след два успешни сезона. Наградата от 100 000 лв., която получава победителят, е най-голямата, давана досега в риалити шоу. "Фермата" е и единственият подобен формат, който експлоатира темата за земята и природата, за българските традиции и занаяти и изконните ценности. В първи сезон "Фермата" върна 19 българи 100 години назад във времето, за да живеят три месеца далеч от съвременната цивилизация и нейните удобства - ток, течаща вода и комуникации. Вторият сезон заложи на патриотизма и разви образите на два типа българи – хората, избрали да живеят в родината си и емигрантите.

Третият сезон на "Фермата" е под мотото "Ново начало" и ще бъде най-суровият досега. В него 21 участници ще градят живота си от нулата, подложени на екстремни физически изпитания и тестване на силата на духа им. В основата на сезона освен българските традиции и дух, е акцентирано на българската история. Допълнени ще бъдат и типажите в шоуто с този на "новите българи", или хора, родени извън пределите на страната, които се припознават като българи.

Както досега, на участниците ще им се наложи да се грижат за земята и животните около тях, защото единственото нещо, което ще имат на масата си, е това, което произведат със собствените си ръце. Този път обаче, младите фермери ще покажат на зрителя как със съвременните си познания, можеш да съградиш живота си от нулата.

"Фермата" 3 доразвива световната тенденция, че модерният човек може да живее пълноценно с по-малко, далеч от стреса и замърсяването на града, и застава като противовес на свръхконсумацията.

Наставници

По време на своя престой във фермата участниците ще получават помощ от своите наставници . За втора поредна година младото фермерско семейство Благовеста и Николай Василеви ще предават трудолюбието и любовта си към земята на на новите фермери като техни ментори. Бети и Николай ще им дават напътствия как със собствените си ръце и труд да произвеждат всичко сами, да се грижат за животните и да отглеждат сами зеленчуците си. Всяка седмица те ще дават специална задача на участниците, а в края й ще проверяват и оценяват труда им.

Семейство Василеви са собственици на ферма в Източните Родопи, в село Горно поле, община Маджарово, където вече над 20 години отлеждат животни по начин, който е не само свободен, но полудив.

Фермер на седмицата

Всяка седмица един от участниците ще бъде избиран за Фермер на седмицата. Той/Тя ще се ползва със сериозни привилегии - ще живее в самостоятелна постройка, в която ще намери повече удобства от основната къща; ще получава мигновен имунитет от елиминиране за конкретната седмица, ще има право да избира двама ратаи – един мъж и една жена, ще седи на централно място на масата за хранене, ще разпределя отговорностите по изпълнението на седмичните задачи и цялата останала работата във фермата между останалите участници; ще отговаря за хазната.

Ратаи

Избраните за ратаи ще бъдат отделени от останалите и ще живеят в много по-примитивни условия от групата. Те ще са в непосредствена близост с животните цяла седмица и ще трябва да прислугват на останалите – да се грижат за прането, почистването, готвенето, сервирането на храната, да вършат главната мръсна работа покрай животните и т.н

Елиминации

Освен предизвикателството за участниците да се справят с тежките условия на живот във Фермата, всяка седмица един от тях ще отпада. В края на всяка седмица двама участници ще се изправят на дуел един срещу друг. За първи път, този сезон, ще има игри за имунитет.

Как се определят двамата дуелисти?

Фермерът на седмицата посочва първия дуелист, като това трябва да бъде един от двамата ратаи на седмицата – мъжът или жената. Първият дуелист сам избира своя опонент, който трябва да бъде от същия пол. Вторият дуелист пък има правото да избере естеството на самия дуел.

Дуел

Дуелите ще тестват силата, сръчността и фермерските знания на двамата дуелисти. Преди да се изправят един срещу друг, те ще прекарват последната нощ в изолация в къшичките на дуелистите. За няколко часа в деня преди дуела, те ще бъдат посещавани от свои близки и/или приятели.

Коментари (272)

Новини